Una din principalele caracteristici ale fronturilor din MDF vopsit este versalititatea: posibilitatea alegerii dintr-o gamă foarte diversificată de culori, realizarea de frezări speciale şi îmbinarea armonioasă a acestor elemente au că rezultat o mobilă modernă, ergonomică şi de calitate superioară.

Procesul de vopsire presupune parcurgerea mai multor paşi care trebuie respectaţi întocmai pentru a obţine la final un produs care nu doar arată bine, dar este uniform vopsit şi este rezistent. Vopsirea MDF-ului se realizează într-un mediu închis, în cabina de vopsire cu perdea de apă de ultima generaţie.

Primul pas constă în pregătirea materialului. Acesta se şlefuieşte bine cu hârtie abrazivă cu granulaţie de 180, se curăţă suprafaţa de praful rezultat din procesul de şlefuire. Maşina de calibrat asigură o calitate deosebită a şlefuirilor obţinute folosindu-se numai produse abrazive care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă.

Ulterior se aplică grundul poliuretanic alb prin pulverizare. În urma aceste proceduri, materialul se lasă la uscat timp de 3 h. Apoi se şlefuieşte bine cu hârtie abrazivă cu granulaţie de 240, se aplică al doilea strat de grund alb şi se lasă la uscat timp de încă 3 ore. La final se şlefuieşte pentru vopsire cu hârtie abrazivă cu granulaţie de 320/400.

Acum materialul este gata pentru pasul final – vopsirea. Înainte de aplicarea propriu-zisă a vopselei, piesele se degresează bine pentru eliminarea impurităţilor şi prafului, apoi se aplică vopseaua mată sau lucioasă prin pulverizare pistol.